Kärlek


Bio i Stockholm

Bio är ett populärt ställe för den första dejten. Det är hög mysfaktor på att sitta nedkrypen i en biofåtölj med den man är intresserad av tätt intill. Och efteråt är ett naturligt samtalsämne just den film man sett på.
   Bio i Sverige, liksom i Stockholm, är tätt förknippat med Svensk Filmförening (SF), men det finns några oberoende och små biografer som visar film med lite breddare utbud än det amerikanska.
   Vilken biograf skall man då välja? Är man mainstream och gillar det vanliga filmutbudet, och vill veta vad man får, lämpar sig naturligtvis SFs biografer utmärkt, vill man kombinera biobesöket och dejten med en fransk smallfilm gör man klokt i att välja någon av de små oberoende biograferna.
    På Googles karta till höger är samtliga biografer i Stockholm markerade, genom att klicka på respektive biograf får du fram namn, adress och länk till hemsida.

Filmtema på dejten

Ett större fråga än vilken biograf man skall välja är oftast vilken film man skall se. En dålig film kan förstöra en annars bra dejt. Ett bra råd är därför naturligtvis att i förväg kontrollera att filmen i fråga har fått genomgående bra recensioner i dagspressen.
   Vill man vara säker på att välja "rätt film" gör man naturligtvis rätt i att på andra eller tredje dejten ha en mysig hemmakväll med filmtema. Om biofåtöljen är trevlig är naturligtvis soffan mysigare. Hemmakvällar har dessutom den fördelen att man kan välja säkra kvalitetsfilmer i den genre han eller hon gillar.
   På IMDB (Internet Movie Database) har miljontals rankat och röstat på filmer. Dessa betyg är i sig sökbara på t.ex. världens 250 bästa filmer, bästa filmen i sin genre och även kategorier som populära romantiska filmer.

Om vi själva skulle välja en enskild film för en mysig dejt hemma i TV-soffan kan vi rekommendera Before sunrise som även har en uppföljare vid namn Before sunset om man vill se två filmer på en kväll.
    Andra sevärda romantiska filmer, för att nämna några, är Love Actually, Eternal Sunshine of the Spotless Mind och The Notebook.Tillbaka till Dejting i Stockholm

Copyright 2009    www.karlekdating.se    info@karlekdating.se